Regler for dragter


Dette er et uddrag/resume af regler og bestemmelser for dragter jævnfør Sports- og stævnereglement Kunstrulleskøjteløb (SSR):

Bilag 1, Regler for dragter og Bilag 2, punkt 4.0 Bestemmelser for dragter og påklædning for dommere.

Reglerne gælder alle konkurrencer inklusiv træning til disse.

Dragterne skal passe til musikken og må ikke virke anstødelig eller uanstændig hos andre. (Træningsdragter behøver ikke at passe til en bestemt musik eller program)

Dragter må ikke være nedringet fra hals og ned eller vise nøgent mellemgulv/mave. (Der er andre regler for showdragter)

Enhver del af dragten, inklusive perler, pailletter, sten, fjer og lignende pyntegenstande skal være forsvarligt hæftet og fikseret, så de ikke falder af og kan være til fare for andre løbere.

Rhinsten, sten, krystaller, spejle, knapper, metalplader, perler og halve perler må maximalt være 4 mm i alle dimissioner. Der er ikke krav om størrelse for pailletter.

Damers og pigers dragter skal dække trusser, hofter og bagdel. Fransk-klippede trikoter samt trikoter, der er skåret højere end hoftebenet er ikke tilladt.

Transparent stof (Mesh) er kun tilladt på armene, benene, skuldrene og ryg over taljelinjen.

Herres og drenges dragt må ikke være uden ærmer. Halslinjen på dragten må ikke blotte brystkassen mere end 8 cm under kravebenet. Gennemsigtigt stof er ikke tilladt. Herrernes skjorter må ikke blive adskilt fra buksernes linning under konkurrence eller træning og derved blotlægge mellemgulvet/maven. Transparent materiale er kun tilladt på arme og skuldre.

Rekvisitter og maling af kroppen er ikke tilladt og dragten skal forblive den samme under hele gennemløbet. (Der er andre regler for showdragter)

Dommerne kan give karakterfradrag hvis reglerne ikke bliver overholdt.

Bestemmelsen i sin fulde længe kan læses på Rullesport Danmarks hjemmeside.


Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram