Løbe- og fysisk træning


Du kan tilmelde dig her

Alle er velkommen, store som små også forældre, men vi anbefaler ikke løbere at starte op med fysisk træning før omkring 9 års alderen.

Det er et krav for at løbere på formation, formationsteknik og 4 gruppen, at de deltager i løbetræningen.

Den fysiske træning i FRISK ligger om mandagen og består skiftevis af løb, interval- og styrketræning.

Løbeholdene opdeles i:

  • Et opstartshold – mål; at kunne løbe 5 km. eller 30 min. i træk efter 15 uger.
  • Et mellemhold – mål; at vedligeholde 5 km distancen og øge tempo.
  • Et øvet hold – mål: at løbe længere distancer på 7-10 km.

Fysisk træning skal ses som et supplement til ”egen træning”, idet forventningen er, at man løber mindst 1 ekstra tur pr. uge for at kunne indfri de fastsatte mål.

Der gennemføres løbetest ca. hver 2. måned. Løbetesten skal ikke ses som en konkurrence mellem løberne, men alene et værktøj for at kunne måle den enkelte løbers personlige udvikling.

De fysiske trænere måler distancerne fra gang til gang, men en god ide er også selv at benytte app'en Strava, så deltagerne selv kan registrere distancerne fra gang til gang. Strava fungerer på den måde som en træningskalender.

Før fysisk træning bør du drikke godt med væske i løbet af dagen (dog ikke den sidste time inden) og igen bagefter.

Fysisk træning i FRISK er som udgangspunkt frivillig at deltage i. Værdien af træningen er, at løberne øger deres kondition, styrke og smidighed til gavn for både sololøb og holdpræstation. Derfor opfordrer vi til, at man deltager med højt humør og en motivation til at yde noget. Endvidere medvirker fysisk træning som en del af et fundament for klubbens sociale udvikling.

Mangler lysten til at deltage i fysisk træning bør man blive væk, for det ødelægger oplevelsen og motivationen for de øvrige deltagere. Det er ikke trænernes opgave at presse nogen til at yde, hvis lysten mangler. Desuden øger det også risici for skader.


Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram